Menu Sluiten

Eerste kennismaking met Claudy Jongstra en het team

Prikkel je zintuigen

Een dag vol prikkels, waarbij het ontwikkelen van ons zintuiglijk vermogen centraal stond. In de biodynamische tuin in HĂșns werden we gemotiveerd om aandacht te besteden aan de oneindige geuren, kleuren, geluiden, smaken en texturen die er te vinden waren. 

We trapten af met een korte uitleg waar Claudy en haar team de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest, gevolgd door een rondleiding door de bijzondere tuin. 

We leerden tijdens de rondleiding hoe mooi een composthoop kan zijn voor zijn omgeving, dat een doorgeschoten prei allerlei bolletjes krijgt die scherp naar prei smaken, hondsdraf verlichtend werkt als je een brandnetel hebt aangeraakt en je allerlei kleuren kan verkrijgen uit verschillende planten en bloemen.

Na de wandeling kregen we een meditatie les, waarbij we doormiddel van een stille wandeling door de tuin ons volledig op onszelf en onze emoties konden richten. Na een tweede poging op blote voeten konden we het verschil voelen.

We plukten calendula en maakten er thee van, we sloten de les in een gezamenlijke cirkel af en werden getrakteerd op een lekkere biologische lunch met soep uit eigen tuin! Daarna maakten we nog een grote kom met verse appelmoes en tekenden onze eigen etiketten. 

We eindigden de dag met een kring, waarin we besproken wat onze ervaringen waren en wat we hadden geleerd. 

Het was een zonnige, leerzame en rustgevende dag, met dank aan Claudy en haar gepassioneerde team.

Geschreven door Sophie den Heijer (Junior stylist, jaar 2)