Menu Sluiten

Claudy Jongstra – 7 januari

Het onderwerp van de dag is: Forgotten Hues – reconstructing historical (dye) recipes + marketing. Deze sessie zullen we ons focussen op kleur en verven. Dat is een bijzonder proces in de textielindustrie, want het is een van de meest vervuilende stappen. We zullen zelf de methoden ontdekken die Studio Claudy Jongstra gebruiken om kleur te verkrijgen (er zijn er meerderen, dus niet alleen verven). Daarnaast worden er kleurstalen en recepten onderzocht. 

Meenemen:

  • pen en papier/schetsboek
  • oude kleding die vies/gekleurd mag worden 
  • waterdichte schoenen/regenlaarzen
  • eventueel tuin handschoenen

De locatie van de dag is Studio Claudy Jongstra: Lytse Buorren 17, Spannum. Dit is dezelfde locatie als de vorige bijeenkomst. Reizen op eigen gelegenheid, klik hier voor het reisadvies vanaf station Groningen. Op station Leeuwarden kunnen de mensen die met het OV komen verzamelen bij perron N, om samen om 9.21 bus 92 richting Bolsward te nemen. Als je met de auto komt, gelieve deze aan de grote weg te parkeren (Swachlumerleane).

Marjolein van Houten gaat mee deze dag. Telefoonnummer: 06 2568 1675

Programma van de dag:
10.00  ontvangst met thee en koffie + korte introductie/uitleg 
10.15  start eerste sessie 
11.00  start tweede sessie 
11.45  start derde sessie
12.30  biologische lunch
13.30  start vierde en laatste sessie
15.15  reflectie op de dag met koffie en thee
15.45  einde programma